onsdag 6 juli 2011

Andra försöket

Klockan 08:20 så var vi på kommun huset för att registrera in oss och ansöka om legitimationen. Som jag berättat tidigare så ska det ju inte vara lätt att få saker gjorda i detta landet, vilket visade sig även denna dag.

Vi fick träffa en jätte trevlig kvinna som pratade bra engelska vilket underlättar i sådana här ärenden. Hon gick igenom våra dokument och jag sa att det var ytterligare en person i familjen som skulle registreras men att hon inte kommer förrän nästa vecka. Denna informationen avstannade hela mötet eftersom processen är sådan att när vi lämnat in alla dokument, som är i tre kopior, så görs det en polisrapport som genererar i att en polisman kommer att åka till vårt hus för att se att vi verkligen bor där. Just den delen gjorde att kvinnan hälsade oss välkomna åter nästa vecka då A kommit ner, eftersom hon inte ville göra två polisrapporter! Tack så mycket sa vi och gick snopna därifrån.

Vi bestämde oss för att åka till IKEA och köpa garderober istället och eventuellt ett skåp eller sideboard till köket. Denna resa resulterade i fyra blommor och en förlängningssladd och ett paket värmeljus. Just det, ett lakan och två örngott blev det också. Möbelpaketen var för stora för bilen och eftersom A kommer nästa vecka och ska ha möbler till sitt rum så beslutatde vi att ta allt på en gång och ordna med hemkörning. Även efter detta IKEA besök så behövde C vila när vi kom hem, så han ligger nu i sängen och vilar ögonen och jag sitter i soffan och springer in och ut för att säga till Winston att han inte får skälla på allt och alla som rör sig i närheten, attans buse!

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar