tisdag 12 juli 2011

I dag är det dags

I dag så kommer äntligen lilla A, och med sig har hon mamma! Ska bli så härligt att få visa mamma huset och allt runtomkring. Sen ska hon få se hur sophanteringen fungerar i detta land, den är intressant.
Här har man inte soptunnor som vi har hemma då man bor i villa. Nej, här får man köpa särskilda påsar i livsmedelsaffären för olika sorters sopor.Dessa är också beskattade så man betalar sophämtningen via påsarna. Det finns även olika påsar för olika kommuner eftersom det är olika dagar då soporna hämtas, hänger ni med?

Vi som bor i Waterloo har vita hushållssoppåsar. Vilket långt ord! Dessa hämtas på tisdagar, så på måndag kväll ställer man ut dessa utanför grinden så hämtas dessa upp på tisdag morgon. Sen har vi blåa för plast och konservburkar. Dom hämtas upp varannan onsdag, så dessa ska ställas ut tisdag kväll varannan vecka. För att förvirra det ytterligare så finns det bruna pappåsar för trädgårdsavfall, dessa hämtas andra måndagen varje månad så då ska de ställas ut söndag kväll.

Sen har vi glas och annat som behöver kastas. Detta ska till återvinningsstationen, men där får man inte komma in om man inte har legitimationen som vi inte har fått ännu. Så att bli av med sopor i detta land är inte lätt ska jag säga!

I dag och i morgon så stänger dom av vattnet mellan 9-17, så om vi aldrig har behövt spola vatten innan så kommer vi nog ha ett stort behov i dag när vi inte kan det.

Får passa på att fixa frukost innan dom stänger av.

Vi ses!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar